Test

Dit is geen test maar een wijze om u de verschillen in gebruik te laten ervaren.


Check 1
U gebruikt alcohol door de week en in het weekend en af en toe op een feestje/ feestelijke bijeenkomst. U doet mee voor de gezelligheid. U gebruik beperkt zich. De afgelopen tijd is de trek na (fysieke) inspanning toegenomen. Ontspannen door gebruik van alcohol bevalt goed. De maat weet u wel te houden.
NEE |

U kan worden voorgelicht over de sluipende risico’s van meer gebruik. Wat zijn uw valkuilen op de korte en lange termijn, hoe kan het gebruik zich ontwikkelen. In zeer korte tijd, twee a drie sessies, wordt u een aantal handvaten aangereikt.


Check 2
U gebruikt bijna dagelijks alcohol. Er zijn wel een aantal gebruiksvrije dagen per week. Na het werk, bij het bereiden van het eten en wat later op de avond gebruikt u. Het is zonde het laatste staartje te laten staan. Op feestjes raakt u wellicht wat aangeschoten. In de ochtend is het fysiek dan ook niet altijd even prettig. Even uitkijken de volgende keer is uw motto. Gebruik verhoogt de gezelligheid en sfeer.
NEE |

U zal door middel van gesprek onderzoeken wat uw aanleiding tot gebruik is. Wat zijn voor u de risico’s en hoe werken die door. Hoeveel redenen zijn er om te gebruiken en hoeveel niet. Wat is er fijn aan het gebruik en wat niet? Door het gebruik van alcohol intensiever te bekijken komt u sneller tot conclusies.


Check 3
U gebruikt dagelijks alcohol en merkt in de ochtend toch wel enig fysiek ongemak. Voorzichtige opmerkingen van naasten over uw gebruik en zorgen daarover wuift u weg en belooft beterschap. U weet dat voor die beterschap meer nodig is. Soms stopt u een tijdje met het gebruik van alcohol en als u weer begint zit u al snel weer op het oude gebruikersniveau.
NEE |

Een gesprek met een ervaringsdeskundige is op zijn plaats om uw eigen unieke “foto” te maken en te komen tot een aanpak van het gebruik.


Check 4
Als gebruiker weet u eigenlijk wel dat er iets niet klopt. U wilt dolgraag maar elke keer trapt u er weer in. U communiceert nog weinig met anderen of dan alleen in gelegenheden waar gebruik tolerant is. U volgt een beetje uw eigen weg. Uw gebruiksmiddelen haalt u op diverse plekjes.
NEE |

U stap maar een ervaringsdeskundige zal de eerste stap naar herstel zijn. Afspraak wordt direct gemaakt.


Be Sociable, Share!
Neem deel aan mijn blogs en help uzelf een handje verder.

Neem contact met mij op 06-26787473

Tot 22.00 uur en ook gesprekken in weekend en avonden