Behandeling

In ons eerste gesprek ontdekken we of er een ‘klik’ tussen ons is en praten we over uw huidige situatie. Hoe ziet uw alcoholprobleem eruit en wat kan ik voor u betekenen? Omdat een verslaving complex is en elk mens uniek is, stel ik een persoonlijk behandelplan op.

Bewustwording
Mijn coaching start met bewustwording. Bewustwording met als doel om in korte tijd te leren om te gaan met trek aan alcohol, gedachten over alcohol of gebeurtenissen met alcohol. Zodat u het gebruik leert reduceren of stopt. Later gaan we in op: hoe is uw alcoholgebruik ontstaan en welke functie had alcohol voor u? Samen werken we aan uw bewustwording van uw gedachtegang, gedrag en gewoonten rond alcohol. Dit inzicht en de bijhorende acceptatie is nodig om uw drinkpatroon te doorbreken en vast te houden.
We evalueren regelmatig en ontdekken wat voor u werkt. Na behandeling bent u niet langer afhankelijk van alcohol, maar heeft u de regie weer in handen.

Anonimiteit
Achter een alcoholprobleem schuilen vaak andere vragen. Tijdens de coaching komen die aanbod, zoals relaties, werk, financiële situatie of vrijetijdsbesteding. Ik garandeer u discretie.

Gratis steuntelefoon
Minderen of stoppen met alcohol is niet alleen een wilsbesluit. Het is een proces van leren met bijhorende vaardigheden, waar u doorheen gaat met fysieke en emotionele gevolgen. Denk hierbij aan angst, teleurstelling, onbestemd leeg gevoel of neerslachtigheid. Op moeilijke momenten kunt u mij altijd bellen. Mijn ervaringen zijn dat dit u gaat helpen en het proces versneld. Ik ben daarom 24 uur per dag te bereiken via mijn mobiel. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Nazorg
Aan het einde van de behandeling kijken we naar de toekomst. Hoe wilt u verder? We maken daar afspraken over en we plannen een aantal nazorg gesprekken in, na drie- zes en 12 maanden.

Als het niet lukt
Als wij samen constateren dat alcoholcoaching niet geschikt voor u is dan verwijs ik u professioneel door. Altijd naar een zorginstelling in Nederland die bij u past. Omdat eindeloos proberen geen optie voor u is.

Be Sociable, Share!
Neem deel aan mijn blogs en help uzelf een handje verder.

Neem contact met mij op 06-26787473

Tot 22.00 uur en ook gesprekken in weekend en avonden